„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Saules skolas korpusa būvdarbi rit pēc plāna

Aleksandrs Rube

Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” jaunā korpusa celtniecība rit bez kavēšanās – jau maija pirmajās nedēļās jāsākas konstrukcijas virszemes daļas būvdarbiem.

Izglītības iestādes direktore Inguna Kokina atzīmēja, ka labie būvdarbu tempi, pirmām kārtām, saistīti ar laikus veiktu projektēšanu un labajiem laika apstākļiem. Skolas vadība ir apmierināta ar vietējās firmas SIA „Lagron” veikto darbu kvalitāti. Plānošanas sapulcēs piedalās visas celtniecības procesā iesaistītās puses. Pašlaik dienas kārtībā ir divi jautājumi – ko iesākt ar demontētās ēkas fragmentu Saules ielā 2 un kā nostiprināt zemes uzbērumu (dambi) pie automaģistrāles.

Saskaņā ar plānu, jaunajā korpusā atradīsies vispārējās izglītības klases, metodiska centra telpas un kabineti visjaunākajiem topošajiem māksliniekiem un dizaineriem, kuri pašlaik mācās blakus ēkā Muzeja ielā 3. Kad bērni būs pārcēlušies uz jaunu ēku, viņu pašreizējo mācību vietu pārveidos par dienesta viesnīcu.

Uzziņai

Saules skolas jaunā bloka būvniecība sākās 2017. gada 1. decembrī, tā jāpabeidz 2019. gada pavasarī. Visa izglītības iestādes modernizācijas projekta kopējās izmaksas ir 4,9 miljoni eiro. Lai izvairītos no trokšņa, kas traucē mācību procesam, „visskaļākie” darbi skolas teritorijā ieplānoti vasaras mēnešos.