„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Līvānos svētkus svinēs pa jaunam

kadrs no Youtube

Līvānu pilsētas svētki šogad notiks jaunā norišu vietā – pussalā, kas atrodas Domes ielas beigās pie Latgales mākslas un amatniecības centra. Šajā vietā notiks gan Jura Kulakova, Ievas Akurateres un grupas „Menuets” jubilejas nakts pasākums, gan arī lielais svētku koncerts. Arī svētku gājiens, kas sāksies pie novada domes, noslēgsies pussalā.  

Uzklausot iedzīvotāju ieteikumus aptaujās, pašvaldība plāno nākotnē pussalā uzbūvēt estrādi, bērnu rotaļu laukumu, kā arī ierīkot aktīvās atpūtas zonu, uzbūvēt gājēju ietves, uzstādīt vides objektus utt.  

Arī Līvānu novada svētki šogad iegūs jaunu saturu - notiks vienā pagastā. Gan iedzīvotāji, gan kolektīvi jau 22. jūnijā pulcēsies Rožupes pagastā, un arī turpmāk Līvānu novada svētki tiks rīkoti vienā konkrētā pagastā, teica Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle. Novada svētkos tiks iedancināts jaunais Rožupes estrādes deju laukums. Tā izveidi pašlaik veic SIA „Jēkabpils PMK”, kas ierīkos arī jaunas kāpnes. Jau pērn estrāde ieguva jaunu apgaismojumu un autostāvvietu, tai tika uzbūvēts jumts un uzstādīti soli.