„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils mūžīgā uguns – Rīgai, Tallinai un Viļņai

Foto: Aleksandrs Rube

8. maijā pie memoriāla Daugavpils atbrīvotājiem Dubrovina parkā notika piemiņas pasākums, kas bija veltīts Nacisma sagrāves dienai un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienai.

Daugavpils domes vadība un deputāti, Krievijas Federācijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Andrejs Vladimirovs, Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Vladimirs Kļimovs, kā arī dažādu sabiedrisko organizāciju pārstāvji nolika pie mūžīgās uguns ziedus un vainagus.

Latvijas Krievu kopienas Daugavpils nodaļas vadītājs Jevgeņijs Drobots: „Ceru, ka šī akcija tiks rīkota arī nākotnē” // Foto: Aleksandrs Rube

Šajā dienā tika iedibināta jauna tradīcija – dalīties ar pilsētas memoriāla mūžīgo uguni ar Rīgu (Uzvaras parks), Tallinu (Bronzas kareivis) un Viļņu. Uguns nogādāšanas akciju organizē Latvijas Krievu kopiena ar vairāku organizāciju atbalstu.

Ziedi tika nolikti arī citās karavīru atdusas vietās pilsētā.