„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jaunā sezona Pirmā pasaules kara muzejā

58 mm mīnmetējs „FR” ar oriģinālo čuguna mīnu un atjaunoto koka platformu // Foto: Aleksandrs Rube

Pēc ziemas durvis vēris privātais Pirmā pasaules kara muzejs „Pie komandanta”, kurš atrodas cietoksnī, Komandanta ielā 1. Tā darba laiks nav mainījies – no pl. 10.00 līdz 13.00 sestdienās un svētdienās, apmeklējums ir bez maksas.

Šajā sezonā apmeklētāji varēs apskatīt vēl vairāk interesantu militāro un sadzīves artefaktu. Īpašu ievērību pelnījis jaunais eksponāts – rekonstruētais 58 mm mīnmetējs „FR”, kurš ražots Krievijas impērijā, kā arī dažāda tipa granātas. Ievērojami plašāka kļuvusi arī seno gludekļu ekspozīcija, kura vērtības ziņā jau var sacensties ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja fondiem.

Jāatzīmē, ka muzeja veidotāja – Latgales vēstures un pētniecības kluba „1914” pūles novērtētas arī pilsētas līmenī. Aprīļa nogalē kluba entuziasti saņēma Daugavpils domes pateicību par dalību konkursā „Daugavpils tūrisma balva 2017”.

Šosezon muzejs „Pie komandanta” plāno vēl ciešāk sadarboties ar masu kultūras pasākumu rīkotājiem cietoksnī. Galvenokārt tie būs regulāri antikvariāta tirdziņi, kuros piedalīsies 30—40 kolekcionāri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.