„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Krāmu tirgus izraisīja lielu interesi

Jeļena Čursina

5. maijā, skanot klasiskajai mūzikai, Daugavpils cietokšņa dabisko vēsturisko dekorāciju ieskauts, notika pirmais krāmu tirgus, kuru organizēja biedrība „Atmiņu lāde”. To plānots rīkot katru pirmo mēneša sestdienu visu vasaras sezonu, ieskaitot septembri.

Krāmu tirgus iniciatore un biedrības „Atmiņu lāde” vadītāja Irēna Voitāne atzīst, ka, organizējot pasākumu, saskārusies ar lielu skepsi. Viņai teica: „Kam tev tas vajadzīgs?”, „Nevienu tas neinteresē.” Taču, par spīti visam, Irēna turpināja īstenot savu plānu un bija patīkami pārsteigta, ka daugavpiliešus un pilsētas viesus viņas iecere interesē. Protams, cilvēki, pirmām kārtām, interesējas par ļoti vecām un neparastām lietām, saka Irēna, taču var pārdot arī gluži parastas mantas, piemēram, no viņas nopirka visus fotogrāfiju rāmjus. „Pārsteidzoši, pircējus ieinteresēja pat vecas dakšas, kuras es jau gatavojos izmest, turklāt tās nopirka par gluži negaidītu cenu,” saka tirdziņa rīkotāja.

Tirdziņā varēja iegādāties ne tikai vecas, bet arī jaunas mantas, kuras izgatavojuši Daugavpils meistari un viesi no reģiona. Piemēram, preilēnietes Dinas Maksimovas devīze ir „Nevis izmest, bet atjaunot un dekorēt!”. Viņa veido interesantas lietiņas dažādos stilos un tehnikās, piemēram, senlaicīgas lādītes, kuras ieguvušas otru dzīvi, pateicoties dekupāžas tehnikai vai skaistiem ziedu rotājumiem, autorlelles un daudz ko citu.

Pilnu rakstu lasiet 11.maija numurā.