„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Opozīcija Rēzeknē varēs uzdot jautājumus

Publicitātes foto

7. maijā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards izdevis rīkojumu par Rēzeknes domes saistošo noteikumu darbības apturēšanu. Rīkojums izdots, pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) konstatētajiem pārkāpumiem Rēzeknes domes saistošajos noteikumos, kas ierobežo domes deputātu tiesības pilnvērtīgi piedalīties domes sēdēs, uzdodot jautājumus un iegūstot nepieciešamo informāciju lēmuma pieņemšanai.

Ministrs Kaspars Gerhards uzsvēra: „Latvija ir tiesiska valsts – likums ir attiecināms uz visiem bez izņēmumiem. Nedrīkst būt tāda situācija, kad pašvaldība, veidojot savas individuālās likuma interpretācijas un redzējumus, veido destruktīvu vidi, kurā mazākuma deputātiem ir liegtas tiesības pilnvērtīgi strādāt – piedalīties domes sēdēs, uzdodot jautājumus, izzinot pieņemamos lēmumus pēc būtības. Ikvienam pašvaldības deputātam ir vienlīdzīgas tiesības neatkarīgi no tā, vai deputāts ir pozīcijā, vai arī opozīcijā. Ņemot vērā to, ka Rēzeknes domes vadība nav ne vēlējusies, ne arī spējusi novērst konstatētos pārkāpumus savlaicīgi atbilstoši ministrijas norādēm, esmu izdevis rīkojumu par nedemokrātisko saistošo noteikumu apturēšanu.”

VARAM vairākkārt rakstveidā ir norādījusi uz konstatētajām nepilnībām un ārējo normatīvo aktu pārkāpumiem pašvaldības saistošajos noteikumos, kā arī sniegusi informāciju un aicinājusi nekavējoties rīkoties, Rēzeknes dome līdz šim nav novērsusi pārkāpumus.

Ministrijā atzīmē, ka tās uzmanības centrā var nonākt arī citas Latvijas pašvaldības.