„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Latviešu biedrības pulcējās uz pirmo salidojumu

Ansamblis „Retro” dzied Daugavpils Latviešu biedrības himnu // Foto: Egita Terēze Jonāne

5. un 6. maijā Daugavpilī notika pirmais Baltijas valstu latviešu biedrību salidojums. Lietuvas un Latvijas latviešu biedrību pārstāvji sprieda par sadarbību, noklausījās krāšņu koncertu un iepazinās ar Daugavpili.

Salidojumu atklāja Daugavpils Latviešu biedrības vokālais ansamblis „Retro” ar biedrības himnu, ko sarakstījusi biedrības priekšsēdētāja Genovefa Barkovska un mūzikas pedagogs Ēvalds Daugulis.

Gan  G. Barkovska, gan Viļņas un Akmenes (Lietuva), Lielvārdes, Jūrmalas latviešu biedrības, kā arī biedrības „Ziemeļblāzma” pārstāvji dalījās pieredzē, kā rīko pasākumus, tostarp konkursus mazākumtautību skolām, realizē projektus, iesaistās pilsētas, novada, valsts pasākumos.    

Viļņas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Rone atminējās, ka latvieši ieceļoja Lietuvā, lai aizbēgtu no represijām, studētu, vai apprecoties ar lietuviešiem. Tomēr vairums latviešu, tāpat arī G. Rone, ir paturējuši Latvijas pilsonību. Viņa uzaicināja biedrības apmeklēt Latvijas simtgades pasākumu Viļņā, kas notiks 24. novembrī.

Genovefa Barkovska iepazīstina ar rezolūciju

„Mēs esam latvieši un Latvija ir mūsu dzimtene, lai gan dzīvojam Lietuvā. Mēs iesim Lietuvas simtgades dziesmusvētku gājienā, kas notiks 6. jūlijā, tērpušies latviešu tautas tērpos un ar latviešu dziesmām. Pie mums, tāpat kā Latvijā, latviešu biedrībās iesaistījušies galvenokārt seniori. Mēs rīkojam dažādus pasākumus, uz kuriem uzaicinām arī citu tautību biedrības. Viļņas biedrībai tomēr ir paveicies, jo mums ir bērnu klubs, kur dažāda vecuma bērni mācās valodu, zīmē, organizē svētkus,” pastāstīja Gunta Rone.    

Pilnu rakstu lasiet 11. maija numurā.