„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Muzeju nakts Daugavpils cietoksnī

daugavpils.lv

Kārtējo reizi Daugavpilī norisināsies viena no interesantākajām naktīm šajā gadā – Muzeju nakts, kuras tēma šogad ir “Šūpulis”. Arī Daugavpils cietoksnis vērs savus vārtus visiem zināšanu un piedzīvojumu meklētājiem.

Pasākuma ietvaros cietoksnī būs iespējams ne tikai pastaigāties ar lukturīšiem pa galveno valni vai ienākt kazemātos, bet arī apskatīt dažas vēsturiskās ēkas, kuras ikdienā nav pieejamas cietokšņa viesiem.

  • No 18.00 būs iespējams apskatīt fotogrāfiju ekspozīciju “Latgales simtgades ainavu ceļi jauniešu acīm” pie kara hospitāļa ēkas fasādes (Hospitāļu iela 6).
  • No 19.00 līdz 24.00 kara hospitāļa kapelas telpās būs iespējams iepazīties ar vēsturisko fotogrāfiju ekspozīciju “Starpkaru posms Daugavpils cietoksnī”, kā arī pati vēsturiskā kara hospitāļa ēka būs pieejama apskatei. (Hospitāļu iela 6).
  • 19.30 un 20.00  30 minūšu lekcija par Jāņa Baloža biogrāfiju, pieminot viņa karjeras šūpuli – dienestu Dvinskas (Daugavpils) cietoksnī. 19.30 – latviešu valodā, 20.00 krievu valodā kara hospitāļa vēsturiskās kapelas telpā (Hospitāļa ielā 6).
  • No 19.00 līdz 23.00 cietokšņa aizsarggrāvī, Daugavpils sikspārņu centra teltī, būs iespējams uzzināt par cietokšņa dabu un vērot aizsarggrāvja iemītniekus.
  • No 18.00 norisināsies visdažādākie pasākumi, kas būs saistīti ar Muzeju nakts grandiozo kulmināciju – Martas balli!

Kā arī Muzeju nakts ietvaros cietoksnī  būs atvērtas pulvera noliktavas ar vēsturiskajiem eksponātiem, pirmās krasta lunetes kordegarde ar ekspozīciju, kas būs veltīta Muzeju nakts tēmai – “Šūpulis”, un daudz kas cits!