„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Pilsētā būs Ģimenes atbalsta centrs

daugavpils.lv

Daugavpils Domē notika sanāksme, kuras laikā runāja par jaunu sociālo pakalpojumu ģimenēm ar bērniem- Ģimenes atbalsta centra izveidi Daugavpilī Ventspils ielā 20.

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka izteica gandarījumu, ka Domes deputāti ir piešķīruši finansējumu centra izveidei, darbs pie centra izveides sākās pagājušā gada rudenī, konkursā uzvarēja nodibinājums “ Sociālo pakalpojumu aģentūra”. Sanāksmē piedalījās aģentūras vadītāja Dace Blaževiča, kura Daugavpils speciālistiem pastāstīja, kā darbosies Ģimenes atbalsta centrs. Centra galvenie darbības virzieni: atbalsta pasākumi, rehabilitācija un izglītošana, kā arī sociālā reklāma.

Centra galvenais uzdevums būs strādāt ar ģimenēm, lai bērni netiktu šķirti no ģimenes, strādās ar vecākiem. Šobrīd ir liela problēma ar nelabvēlīgām ģimenēm, ļoti daudz bērnu tiek izņemti no ģimenēm, lai šo tendenci mazinātu arī tiek veidots Ģimenes atbalsta centrs. Centrā strādās ģimenes asistenti, kuri palīdzēs konkrētām ģimenēm tikt galā ar problēmām, strādās psihoterapeits un citi speciālisti.

Vēl viena mērķauditorija būs grūti audzināmie pusaudži. Mērķis ir mazināt nepilngadīgo likumpārkāpumu skaitu. Pirmais izaicinājums centra darbā būs 7 dienu nometne jauniešiem augustā.

Helēna Soldatjonoka uzsvēra, ka šī struktūra ir iztrūkstošais posms, kuram ir jāsavieno citas struktūras un jābūt koordinējošam, sasaistošam posmam.