„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Uz Daugavpils šosejas vairākos posmos notiek ceļa remontdarbi

freeimages.com

Vakar atsāksies seguma atjaunošanas būvdarbi uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no tilta pār Aivieksti līdz Jēkabpilij (132,6.-144,0. km). Aktīvajās būvdarbu vietās būs satiksmes regulētāji un ātruma ierobežojums 50 km/h. Šos būvdarbus kopš pērnās sezonas veic SIA Saldus ceļinieks un to līgumcena ir 1,93 miljoni eiro (ar PVN). Būvdarbus plānots pabeigt jūnijā.

Tāpat uz Daugavpils šosejas atjaunošanas remontdarbi notiek uz tilta pār Aivieksti (132,51. km) un satiksme no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem, bet virzienā no Rīgas satiksme notiek pār tiltu. Tiltu atjauno SIA Viadukts, un darbu līgumcena ir 720 tūkstoši eiro (ar PVN).

Savukārt posmā no Klidziņas līdz Zemkopības institūtam Skrīveros (77,87.-80,28. km) (A6) ir sākušies seguma atjaunošanas darbi un ir viens ar luksoforu regulēts posms. Pēc aptuveni mēneša segumu sāks atjaunot arī posmā no Stukmaņiem līdz Pļaviņām (116,4.-118,49. km). Abos šajos posmos strādās SIA Via, un darbu līgumcena ir 1,29 miljoni eiro (ar PVN).

Visi minētie būvdarbi uz Daugavpils šosejas tiek finansēti no valsts budžeta. Aicinām autobraucējus ievērot būvdarbu laikā ieviestos satiksmes ierobežojumus, kā arī rēķināties ar papildu laiku ceļā.

Savukārt, braucot no Rīgas uz Rēzekni vai otrādi, jārēķinās, ka uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem ir remonts un pieci pagaidu luksoforu posmi.