„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Ministru prezidents iepazinās ar Patarnieku projektu

11. maijā Ministru prezidents Māris Kučinskis apmeklēja Krāslavas novada Patarniekus, kur klātienē iepazinās ar loģistikas parka jeb „sauszemes ostas” attīstības projektu. To „Latgales Laikam” pastāstīja Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis. 

Premjers pieļāva, ka, pateicoties loģistikas parkam, kravas no Baltkrievijas, kas šobrīd kursē caur Lietuvu, tiks vestas pa Latvijas tranzīta ceļiem, turklāt Latvijas pierobežā tiks radītas jaunas darba vietas.

Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, iepazīstinādams ar projektu, pastāstīja, ka jau tuvākajā nākotnē Patarniekos tiks radītas vairāk nekā 35 darba vietas un piesaistītas privātās investīcijas 1,42 milj. eiro apmērā. Pirms tam tiks izbūvēta infrastruktūra (elektrība, ūdensvads, kanalizācija, stāvvietas, piebraukšana šosejai utt.), lai loģistikas parkā varētu darboties noliktavas preču pārkraušanai, ražošanas zonas. Tikmēr robežkontroles punktā tiks palielināts eksporta un importa joslu skaits.

„Uzņēmumi, kas strādās loģistikas parkā, varēs pretendēt arī uz Latgales speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu, kas ļauj saņemt nodokļu atvieglojums. Loģistikas centra attīstības projekts veicinās uzņēmējdarbību Latvijas pierobežā,” teica G. Upenieks.  

Jāuzsver, ka Robežkontroles vietā „Patarnieki” diennaktī izbrauc un iebrauc ap 520 transporta vienības, galvenokārt kravas automašīnas. 


Foto O. Zuģickis