„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Līvānos modernizē ūdensapgādes sistēmu

pexels.com

Līvānos par ES finansējumu ierīko jaunu centralizētās ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas sistēmu.

SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” projekta vadītājs Gints Hermanis pastāstīja, ka jaunas maģistrālās trases tiek izbūvētas Daugavas, Grīvas, Jersikas, Kaiju, Vecticībnieku, Liepu, Preiļu, Upmalas, Parka, Stacijas un fabrikas ielā. Būvdarbus veic cenu aptaujas uzvarētāja SIA „Jēkabpils PMK”.

Līvānieši aktīvi piesaka gan kanalizācijas, gan ūdensapgādes sistēmas pieslēgumu privātajām mājām. Saskaņā ar projektu, līdz 2020. gada aprīlim, kad noslēgsies būvdarbi, mūsdienīgo sadzīves kanalizācijas sistēmu izmantos vismaz 1477 jauni patērētāji, kuri šobrīd lieto notekūdeņu krājbedres, teica G. Hermanis. Pavisam tiks izbūvētas cauruļu trases 32 km  garumā.

Sadzīves kanalizācijas sistēmas būvniecība tiek finansēta no ES Kohēzijas fonda atbalstītā projekta „Līvānu ūdenssaimniecības attīstības III kārta”, proti, 85% piešķīra ES, bet 15% -- pašvaldība. Savukārt ūdensapgādes cauruļu ierīkošanu finansē SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” ar aizņēmumu Valsts kasē. Kopējās būvdarbu izmaksas ir 6,9 milj. eiro, no tiem aizņēmuma summa ir 1,8 milj. eiro.

Pēc 2020. gada Līvānos centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu izmantos jau 98% iedzīvotāji.