„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Skolēniem un pedagogiem – augsti sasniegumi

Daugavpils skolu audzēknes Natālija Bogdaņenko (Krievu vidusskola – licejs, 11. klase), Džūlija Bubnova (Valsts ģimnāzija, 11. klase) un Anna Fedotova (Krievu vidusskola – licejs, 11. klase) // Foto: Jeļena Čursina

Maijā tiek apkopoti mācību gada rezultāti. Daugavpils domes Izglītības pārvalde tradicionāli sumina Daugavpils skolēnus un pedagogus, kuri mācību gada laikā guvuši augstus sasniegumus.

Par īpašu centību mācībās, kā arī dalību dažāda līmeņa olimpiādēs, sacensībās un festivālos tika sveikti vairāk nekā 200 Daugavpils skolēni. Pilsētas dome viņu tiekšanos pēc augstiem rezultātiem stimulē, piešķirot naudas prēmijas. Pašvaldība sumināja arī 131 skolotāju, kuri palīdzēja saviem audzēkņiem gūt panākumus un nest Daugavpils vārdu pasaulē.

Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja krievu valodas skolotāja Natālija Koviļina uzskata, ka skolotāja darbs ir labs tādā ziņā, ka neļauj stāvēt uz vietas, bet mudina pastāvīgi pilnveidoties. Viņasprāt, bērni uzlādē ar pozitīvismu un iemāca jaunu attieksmi pret dzīvi. „Skolotāji, neskatoties uz gadiem, nenoveco, jo pastāvīgi komunicē ar jaunatni,” viņa saka. Savus panākumus pedagoģes darbā Natālija skaidro ar to, ka šis darbs viņai patīk un sagādā prieku.

Daugavpils Būvniecības tehnikuma (DBT) otrā kursa studente Jūlija Kanto apgūst interjera dizainu. Pateicoties labajām mākslinieces dotībām, Jūlija piedalījās Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu radošo darbu konkursā "Jāņu siera ceļš". Labākie no tiem iekļauti katalogā, tostarp arī trīs DBT audzēkņu darbi. Jūlija uzskata, ka viņai jebkura uzslava dod impulsa turpmākai sevis pilnveidošanai.

Skolēnus un skolotājus sveica 15. un 16. maijā. Apkopojot mācību gada rezultātus, Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova uzsvēra, ka panākumi mācībās ir kopīgs skolēna un skolotāja darbs.