„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Krāslavieši izveidos frizētavu un attīstīs ūdens tūrismu

pixabay.com

Krāslavas novadā noslēdzās jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai dzimtajā novadā.

Kā pastāstīja Krāslavas novada domes uzņēmējdarbības atbalsta projektu koordinatore Agita Ļebedkova, vērtēšanas komisija apstiprināja četrus no pieciem projektiem. Proti, Evija Vagale ieviesīs jaunu ūdenstūrisma maršrutu „Pazudis Latgalē”, Arnis Fasoļa izveidos frizētavu, kas sniegs pakalpojumus arī pagastu centros, Ligija Daļecka iegādāsies mākslīgās apsēklošanas iekārtas veterinārmedicīnas pakalpojumu uzlabošanai, savukārt Oļģerts Fjodorovs piedāvās jaunu tūrisma produktu - pirts mucas nomas pakalpojumus.   

Arnis Fasoļa pastāstīja, ka tikko saņēmis friziera sertifikātu, un, lai gan Krāslavā jau darbojas vairāk nekā 15 frizētavas, viņš nolēma konkurēt, dažādojot šo pakalpojumu. „Es vēlos, lai friziera pakalpojumi būtu pieejami arī lauku senioriem un maznodrošinātajiem. Tāpēc mana frizētava atradīsies pagastā (šobrīd esmu pieteicis pašvaldībā telpu nomu), turklāt taisīšu izbraukumos mājās. Plānoju strādāt arī Krāslavā noīrētā frizētavā,” teica Arnis.

„Projekti ir interesanti un ļoti kvalitatīvi. Priecē, ka jaunieši vēlas attīstīt ļoti svarīgu nozari - veterinārmedicīnu. Pašvaldība piešķirs finansējumu, kāds ir pieprasīts projektā - no 835 līdz 3000 eiro. Visi projekti tiks īstenoti līdz 1. novembrim,” teica A. Ļebedkova.