„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Latvijas izlase dodas uz divām spēlēm Daugavpilī

Publicitātes foto

Latvijas izlase volejbolā nākamās divas Eiropas Sudraba līgas spēles aizvadīs savā laukumā – Daugavpilī. Jau otrdienas rītā valstsvienība dosies uz Daugavpili, kur trešdien uzņems Maķedoniju un sestdien – Kosovu.

Pēc sekmīgās atgriešanās Eiropas līgā Klāgenfurtē ar uzvaru četros setos pār mājiniekiem Latvijas vilki, kā dēvē Latvijas volejbola izlasi vīriešiem, nākamās divas spēles aizvadīs vienā no tradicionālajiem valsts volejbola centriem Daugavpilī. Arī šajā izlasē ir trīs “īsti” daugavpilieši Deniss Petrovs, Aleksandrs Kudrjašovs un Andis Cimoška, kā arī subatietis Toms Švans, kuru daugavpilieši labprāt redz kā savējo.

Maķedonieši kā finālčetrinieka rīkotāji jau nodrošinājuši vietu četru labāko komandu vidū. Tāpēc Latvijas izlasei, domājot par finālčetrinieku, jāapsteidz pārējās izlases grupā, taču par sliktu nenāks arī uzvara trešdien pār Maķedoniju, vismaz pārliecībai par saviem spēkiem.

“Spriežot pēc rezultāta, komandai spēle izdevās,” uz aizvadīto spēli atskatās viens no daugavpiliešiem Aleksandrs Kudrjašovs. “Kā teicu jau intervijā Austrijā, abas komandas nebija gatavas pat par 80 procentiem. Tomēr tas nenozīmē, ka austrieši bija vājāk sagatavoti. Viņiem bija pat divas pārbaudes spēles. Mēs labi izpildījām trenera (Avo Kēla - LVF Preses dienests) norādījumus – ne par 100 procentiem, bet tuvu tam, un piespiedām austriešus kļūdīties.”

Pagaidām video ar abu Daugavpils pretinieku spēlēm nav skatīti, un ieskats pretinieku varēšanā ir virspusējs: “Dažus no Maķedonijas spēlētājiem esam redzējuši. Komanda ir jauna, un tai, cik var spriest no pieteikuma, ir mainījies arī galvenais treneris. Maķedonija jau ir “Final Four”, un varbūt tā šīs spēles nevērtēs pārāk augstu. Jābūt gataviem pašiem. Tad varam vinnēt abas spēles. Par Kosovu nezinām neko, bet nedrīkst nenovērtēt nevienu pretinieku. Katra spēle mums ir svarīga.

Katra spēle ir jauns izaicinājums, ar katru spēli iepazīstam sevi vairāk.” Protams, spēles savās mājās daugavpiliešiem būs īpašas. “Ļoti patīk, ka spēlēsim Daugavpilī un ka esmu komandā,” ar nepacietību trešdienu gaida Portugālē sezonu aizvadījušais Kudrjašovs. “Kad uzzināju, ka spēlēsim Daugavpilī, ļoti gribēju iziet laukumā savās mājās. Tas būs lieliski – spēle ģimenes un fanu priekšā. It īpaši priecājos, ka to redzēs mans lielākais atbalstītājs tēvs. Domāju, ka šeit ažiotāža un spriedze būs vēl lielāka, jo no mums jau gaidīs rezultātu – uzvaras, sākot ar daugavpiliešiem – Petrovu, mani un pārējiem izlases spēlētājiem. Tas, ka spēles notiks Daugavpilī, ir vienkārši forši!”

Abu “Latvijas vilku“ pretinieku savstarpējā spēlē svētdien Ferizajā (Kosova) mājinieki piekāpās maķedoniešiem ar 1:3 (20, -16, -17, -14). Ar Kosovu līdz šim nav spēlēts, bet ar Maķedoniju komandu pēdējoreiz latvieši panākumus uz pusēm dalīja 2014. gada maijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtā. Pirmajā mačā Vroclavā ar 3:1 (17, 19, - 24,26) pārāki bija latvieši, bet 2. riņķī ar 3:0 (29, 19, 17) uzvaru svinēja maķedonieši. No pašreizējā izlases sastāva šīs spēles atceras Švans, Kudrjašovs, Ingars Ivanovs, Romāns Saušs, Deniss Petrovs un Toms Vanags.

Spēli ar Maķedoniju trešdien Latvijas vilki sāks pulksten 19:30, bet mačs ar Kosovu sestdien – pulksten 18:00.