„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Pašvaldības policija atvērta sadarbībai

Iestājoties siltam laikam, lasītāji ievērojuši, ka Daugavpils pašvaldības policija biežāk izraksta soda kvītis par automašīnu novietošanu zaļajā zonā. Lasītājiem ir daudz jautājumu un priekšlikumu, kā atrisināt šo problēmu sadarbojoties, nevis sodot. Tos intervijā „Latgales Laikam” komentēja Daugavpils pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Aleksandrs Linkevičs. 

Vaicāts, kāpēc pašvaldības policijas inspektori izraksta soda kvītis bez brīdinājuma, A. Linkevičs skaidro, ka, pārbaudot iedzīvotāju informāciju par automašīnas atrašanos zaļajā zonā, inspektori uz vietas konstatē, ka mašīna patiešām nolikta neatļautā vietā.

„Katru izsaukumu vai saņemto informāciju inspektors izvērtē un pieņem lēmumu uz vietas, savukārt administratīvo pārkāpumu protokoli – lēmumi tiek sastādīti, balstoties uz normatīvajiem aktiem. Taču gandrīz visos gadījumos iedzīvotāji raksta iesniegumu un, izskatot to klātienē, visbiežāk sods netiek piemērots,” saka A. Linkevičs. 

Viņš atgādina, ka daudzdzīvokļu māju apsaimniekotāji, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu (jānobalso 51%), var pieteikt pašvaldības līdzfinansējumu stāvvietas izbūvēšanai. A. Linkevičs novērojis: „Dažos pagalmos, kur zāle neaug, var ierīkot nelielu stāvlaukumu, norobežot to, un tas būs droši gan bērniem, gan pieaugušajiem.”   

Saules ielā, 12 stāvlaukums, ko ierīkoja iedzīvotāji ar pašvaldības līdzfinansējumu.

Savukārt māmiņas, kuras ved bērnus uz Daugavpils bērnu veselības centru, „Latgales Laikam” teica, ka saņem soda kvītis, jo auto bija novietojušas neatļautā vietā tāpēc, ka centra apkārtnē nav brīvu stāvlaukumu, turklāt bērni ir slimi vai mazi, lai varētu dažus kvartālus iet kājām. A. Linkevičs atzina, ka zina arī šo problēmu, tāpēc pašvaldības policija gatavo priekšlikumus pašvaldībai. „Jāsaprot, ka cilvēki, kuriem nav auto, iebildīs pret jaunu autostāvvietu ierīkošanu, tikmēr māmiņas lūgs ierīkot šo infrastruktūru, jo viņām jāved bērni pie ārsta. Lai arī tā ir nūja ar diviem galiem, tomēr mēs runāsim ar pašvaldību un centru par risinājumiem. Tā varētu būs speciāla atļauja, kuru varēs izņemt centrā reģistratūrā, vai zīme, ka automašīnu varēs novietot pie centra par minimālu maksu,” uzsver A. Linkevičs.

Pilnu rakstu lasiet 18. maija numurā.