„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Daugavpilī atkal notika bārmeņu konkurss

Gunārs Dombrovskis un Svetlana Onoško // J. Dunaiska foto

Iepriekšējais bārmeņu konkurss Daugavpilī notika pirms pieciem gadiem. Un nu atkal – Trešajā Daugavpils restorānu dekādē viesnīcas „Par Hotel Latgola” restorānā „Plaza” pulcējas konkursa dalībnieki, žūrija un viesi.

Viesnīcas „Par Hotel Latgola” direktore un viena no konkursa rīkotājām Ruta Priede uzskata, ka „Fantasy Cocktail” atgriešanās ir svarīgs notikums Daugavpils restorānu un bāru dzīvē. „Konkurss mudinās bārmeņus pastāvīgi savā darba vietā domāt par sava darba tehniku un oriģinalitāti,” saka R. Priede.

Konkursā sacentās 11 dalībnieki – vietējo restorānu un bāru pārstāvji. Restorānu „Plaza” pārstāvēja trīs bārmeņi – Gunārs Dombrovskis, Maksims Bogomoļņiks un Ernests Grīgs, restorānu „Čili Pica” – Vladislavs Saveļjevs un Svetlana Onoško, bāru „Vēsma” – Veronika Duļkeviča un Pāvels Bagutskis, kafejnīcu bāru „Ezītis miglā” – Ņina Petrova un Eduards Kirpičevs, restorānu „Art Hub” – Artjoms Romaņenko, individuāli konkursā piedalījās Aleksejs Martinovičs.

Konkursā pirmo vietu izcīnīja Artjoms Romaņenko, kurš pagatavoja kokteili ar simbolisku nosaukumu „Latgales kaislība”. Tagad šis kokteilis ir iekļauts restorāna „Art Hub” dzērienu kartē.

Konkurss notika pēc Latvijas bārmeņu federācijas un Latgales Bārmeņu kluba iniciatīvas, lai demonstrētu vietējo bārmeņu potenciālu un paaugstinātu apkalpošanas kvalitāti Latgales bāros. Kā atzīmēja R. Priede, arī nākamajā gadā tiks piesaistītas šīs organizācijas, jo ar to palīdzību konkursa vērtēšanai tiek uzaicināta kompetenta žūrija. Turklāt viesnīcas direktore pauda viedokli, ka nākamajos konkursos vajadzētu vērtēt ne tikai kokteiļu noformējumu, bet arī bārmeņu tehniku.