„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

„Daugavpils Novada Vēstis” vairs neiznāks krievu valodā

daugavpilsnovads.lv

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizrādījumu par Valsts valodas likuma neievērošanu un nelietderīgu līdzekļu izmantošanu, Daugavpils novada dome 17. maija sēdē lēmusi vairs neizdot informatīvo izdevumu „Daugavpils Novada Vēstis” krievu valodā. Par tā izdošanu 2016. un 2017. gadā KNAB piemērojis sodu iepriekšējā sasaukuma Daugavpils novada domes deputātiem.

Valsts valodas likums paredz, ka pašvaldībās var tikt lietota tikai valsts valoda. Par tā neievērošanu, pašvaldības izdevumu izdošanu krievu valodā kā nelietderīgu līdzekļu pašvaldības budžeta tērēšanu, KNAB paredzējis sodīt Daugavpils novada domes deputātus. Sods piemērots Daugavpils novada domes deputātiem, kas līdz ar 2016. un 2017. gada budžeta pieņemšanu nobalsoja arī par izdevuma veidošanu, skaidro domes izpilddirektore Vanda Kezika. Tie attiecīgi ir 17 iepriekšējā domes sasaukuma deputāti.

V. Kezika norāda, ka latviešu valodā reizi mēnesī „Daugavpils Novada Vēstis” turpinās iznākt kā līdz šim. Pašvaldības izdevums latviešu un krievu valodā reizi mēnesī iznāca kopš 2011. gada.