„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.6 °C
apmācies

Ilūkstes jauniešu domi vadīs „Jaunā nākotne”

pexels.com

Ilūkstes novada jauniešu domes vēlēšanās, kas norisinājās 18. un 19. maijā, uzvarējusi kandidātu grupa „Jaunā nākotne”. Otra grupa „Citādi jaunieši” saņēmuši mazāk balsu, bet arī tās pārstāvji iekļūs topošajā jauniešu domē, informē jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Pokšāne.

Vēlēšanās uz 15 vietām jauniešu domē kandidēja 20 jaunieši no diviem sarakstiem (astoņi no „Jaunā nākotne” un 12 no „Citādi jaunieši”). Pirmdienas rītā balsu skaitīšana vēl turpinājās, bet L. Pokšāne paredz, ka jauniešu domē iekļūs visi „Jaunās nākotnes” pārstāvji un septiņi kandidāti no „Citādiem jauniešiem”. „Abos kandidātu sarakstos bija pārstāvji no dažādiem pagastiem,” stāsta L. Pokšāne, „tas arī bija galvenais mērķis – lai domē būtu jaunieši ne tikai no Ilūkstes, bet arī pagastiem.”

Vēlēšanās varēja piedalīties 13–25 gadus veci jaunieši, kam faktiskā dzīvesvieta, darba vieta vai mācību iestāde ir Ilūkstes novadā. Balsot divu dienu garumā varēja novada bibliotēkās.