„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Krāslavas novadā pavairos zivis un iegādāsies aprīkojumu

Krāslavas novada Sīvera ezerā ielaidīs zandarta mazuļus, pastāstīja Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas projektu realizācijas speciālists Andris Rukmans. 

Šo zivju resursu pavairošanas un atražošanas publiskajās ūdenstilpēs projektu atbalstījis Zivju fonds. Pavisam tiks ielaisti 20 080 zandarta mazuļi. Viens mazulis sver līdz 5 g. Zivju fonds pasākumam piešķīra 8611 eiro, bet pašvaldība -- 1094 eiro. Tikmēr zinātniskais institūts „BIOR” vēl šogad plāno ielaist zušu mazuļus Dridža vai Sīvera ezerā.   

Tāpat Zivju fonds atbalstījis Krāslavas novada pašvaldības zivju resursu aizsardzības pasākumu projektu, līdz ar to pašvaldība iegādāsies kvadrokopteru jeb dronu un kameras. Ar dronu tiks apsekotas ūdenstilpes lielākās platībās, savukārt kameras, piestiprinātas pie apģērba, ļaus inspektoriem fiksēt pārkāpumus video un audio ierakstā, pastāstīja A. Rukmans.

Krāslavas novada pašvaldība katru gadu rīko malu zvejniecības apkarošanas reidus, piemēram, 2017. gadā Sīvera ezerā vien notika 47 reidi. Tāpat par nelegālu zvejniecību informē arī iedzīvotāji, un pašvaldība organizē operatīvu izbraukumu uz norādīto ūdenstilpi, teica A. Rukmans.


Foto: purdue.edu

Komentāri

24.05.2018 22:03
Iveta
Forša ziņa. Redz, ministrijas arī dara labas lietas un pašvaldības atbalsts arī nav liels.
24.05.2018 20:49
Likums
Prieks par jaunu aprīkojumu, kas ļaus pasargāt zivis no malu zvejniecības. Riebjas negodīgi cilvēki. Bet forši, ka ūdeņos tiks ielaisti zivju mazuļi!
24.05.2018 11:29
Sapals
Labi, ka ir tāds Zemkopības ministrijas Zivju fonds, kas finansē ne tikai zivju mazuļu ielaišanu desmitiem Latvijas ūdenstilpēs pat vistālakajos novados, bet arī visādu tehnisku līdzekļu iegādei, lai ķertu nolādētos maliķus.