„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Valsts robežsardzes šaušanas izlases starti lietišķajā šaušanā

rezekne.lv

18. un 19. maijā Ādažu poligonā norisinājās Latvijas Šaušanas federācijas 2018. gada Latvijas kausa I etaps lietišķajā šaušanā.

Kausa izcīņā Valsts robežsardzes (VRS) šaušanas izlases sastāvā piedalījās Valsts robežsardzes koledžas, VRS Ludzas un Aviācijas pārvalžu pārstāvji, startējot četros sacensību vingrinājumos.

Kausa izcīņas I etapā VRS izlase DP–3 vingrinājumā (šaušana ar dienesta pistoli 25 m distancē ar vienu vai abām rokām, laiks 1 minūte un 30 ieskaites šāvieni 3 sērijās) un DP–4 vingrinājumā (šaušana ar dienesta pistoli 25 m distancē, laiks 3 minūtes, 6 ieskaites šāvieni 1 minūtē ar vienu roku, 7 ieskaites šāvieni 30 sekundēs ar vienu vai abām rokām, 7 ieskaites šāvieni 15 sekundēs ar abām rokām) izcīnīja 2. vietu. Savukārt vingrinājumā Snaiperis (jebkura kalibra (līdz 10 mm) šautene ar optisko tēmēkli, no balsta 300 m distancē) un vingrinājumā ATŠ5 (jebkura kalibra trieciena šautene ar standarta aprīkojumu 300 m distancē) palika 5. vietā.

Labākos rezultātus uzrādīja: Jana Prohorenko (VRS Aviācijas pārvalde) vingrinājumā Snaiperis ieņemot 1.vietu un Ivans Iščenko (VRS Ludzas pārvalde) vingrinājumā DP–4 ieņemot 1.vietu un DP–3 – 3. vietu.

Latvijas Šaušanas federācijas 2018. gada Latvijas kausa II etaps lietišķajā šaušanā plānots 15.-16. jūnijā Ādažos.