„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.4 °C
apmācies

Bibliotēka aicinās domāt par acu un muguras slimību profilaksi

Publicitātes foto

30. maijā plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) visi interesenti tiek aicināti uz tikšanos ar Daugavpils Universitātes Medicīnas koledžas studentiem par tēmu “Acu un muguras slimību profilakse”. Tikšanās notiek “Latvijas veselības nedēļa 2018” un bibliotēkas pasākumu cikla “Veselības ABC” ietvaros. Topošās ārsta palīdzes – 2. kursa studentes Violeta Konopeļko un Darja Kurlenko – informēs, kā pareizi rūpēties par acīm un muguru, lai mazinātu saslimšanas risku, un atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Mūsdienu dzīves apstākļi – sēdošs dzīvesveids un intensīva datora lietošana gan darbā, gan brīvajā laikā – atstāj negatīvu ietekmi uz cilvēka veselību. Īpaši cieš balsta un kustību orgānu sistēma un redze. Izplatītas ir sūdzības par sāpēm mugurā un locītavās, kā arī tā saucamais “sausās acs sindroms”, kam raksturīga acu asarošana, apsārtums, nogurums, graušanas sajūta un citas problēmas.

Šie un citi apdraudējumi veselībai ir svarīgi vienmēr, taču īpašu aktualitāti iegūst, tuvojoties Veselības nedēļai – ikgadējai Eiropas mēroga akcijai veselīga dzīvesveida popularizēšanai. Tā tradicionāli norisinās maija beigās un iesaista sabiedrību dažādās sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs, kā arī īsteno informatīvus pasākumus, lai aicinātu aizdomāties par savu veselību, to apdraudošajiem riskiem un soļiem, kas būtu sperami, lai pasargātu sevi no dažādām saslimšanām.

Tādēļ šī gada Veselības nedēļas ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar medicīnas studentēm – topošajām ārsta palīdzēm Violetu Konopeļko un Darju Kurlenko – par tēmu “Acu un muguras slimību profilakse”. Tikšanās laikā lektores informēs par galvenajiem dzīvesveida un darba vides riska faktoriem, kas apdraud acu un muguras veselību, atbildēs uz klātesošo jautājumiem, kā arī sniegs vērtīgus praktiskus ieteikumus acu un muguras veselības veicināšanai un slimību profilaksei.

Tikšanās notiks 30. maijā plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā). Ieeja – brīva. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.