„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Esplanādes stadionu plāno pabeigt noteiktajā laikā

Speciālajam elastīgajam slānim stadionā drīzumā uzklās zaļu mākslīgo segumu // Foto: Aleksandrs Rube

Jaunā mākslīgā seguma ieklāšana futbola stadionā pie Daugavpils Olimpiskā centra pagaidām rit bez kavēšanās. Pašlaik laukumu jau ir gandrīz pilnībā klāj speciāls elastīgais slānis, kurš, skatoties no malas, atgādina asfaltu.

Saskaņā ar Daugavpils pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas līgumu, pilsēta saņem dāvinājumā jaunu segumu ar nosacījumu, ka stadionā tiks ierīkots kvalitatīvs apgaismojums, tribīnes un labas ģērbtuves sportistiem un treneriem. Seguma vērtība – aptuveni 250 000 eiro, visu pārējo darbu izmaksas – no 450 000 līdz 550 000 eiro. Šis kapitālais remonts jāpabeidz jau jūnija sākumā, pēc tam stadionā uzreiz sāksies intensīvi Daugavpils futbola skolas audzēkņu treniņi. Izmaiņas šajā procesā var ieviest tikai ilgstošas lietavas.

„Jauns un pilnvērtīgs stadions pilsētas centrā – tas bija sens mūsu sapnis,” teica futbola skolas direktors Nauris Mackevičs, „šeit mēs varēsim ne tikai trenēties, bet arī rīkot dažāda līmeņa sacensības.”

Laba ziņa pašvaldībai ir nesenais Ministru kabineta lēmums piešķirt finansējumu sporta infrastruktūras attīstībai deviņām Latvijas pilsētām. Stadiona atjaunošanas izdevumu segšanai Daugavpils saņems 300 000 eiro, tas nozīmē, ka mērķkredīta summa samazināsies vairāk nekā divas reizes. Savukārt Rēzekne olimpiskā centra celtniecībai saņems atbalstu 900 000 eiro apmērā. Šie līdzekļi būs jāapgūst līdz gada beigām.