„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Ienākumu deklarācijas jāiesniedz līdz 1. jūnijam

pexels.com

Līdz 1. jūnijam jāiesniedz obligātās Gada ienākumu deklarācijas tiem iedzīvotājiem, kuri ir veikuši saimniecisko darbību, piemēram, ir individuālo uzņēmumu īpašnieki; izīrē vai iznomā savu īpašumu; ir zemnieku saimniecības īpašnieki; guvuši ienākumu no profesionālās darbības. To uzsver Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Tāpat gada ienākumu deklarācija jāiesniedz tiem, kuri guvuši ienākumus ārvalstīs, tai skaitā jūrnieki, kuri bija nodarbināti uz starptautisku pārvadājumu kuģiem, izņemot gadījumus, ja saņemti algota darba ienākumi, kas kādā no ES dalībvalstīm ir aplikti ar IIN analoģisku nodokli. Ja 2017. gadā nodokļa neapliekamie ienākumi bija virs 4000 eiro (piemēram, pārdodot īpašumu) vai ja gūti ienākumi, kuri apliekami ar 10% nodokļa likmi (piemēram, no dividendēm utt.) vai ja gūti citi ar nodokli apliekami ienākumi, -- arī tad jāiesniedz Gada ienākumu deklarāciju.

Vairāk var uzzināt, piezvanot uz konsultatīvo tālruni 67120000.