„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Domē kārtējais skandāls – rezolūcijas viltošana

freeimages.com

Daugavpils dome atkal nonākusi Latvijas plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā. Šoreiz – sakarā ar pašvaldības izpilddirektores Ingas Goldbergas rezolūcijas viltošanu sakarā par ekspertu piesaisti  TEC-3 jaunās katlumājas projektam.

Viens no pēdējiem kanāla TV3 raidījuma „Nekā personīga” sižetiem bija veltīts situācijas izpētei, kura izveidojusies saistībā ar Rīgas SIA „Legend 25”. Nesen šī firma piedāvāja savus pakalpojumus dažādas konkursa dokumentācijas sagatavošanā, tostarp cietā kurināmā reģenerācijas iekārtu projektam TEC-3 zonā. Šim piedāvājumam, tāpat kā daudziem citiem tamlīdzīgiem priekšlikumiem, bija jānonāk kopējā kartotēkā informācijai. Taču jau pavisam drīz nāca klajā rezolūcija, ka šī firma jāpiesaista kā šī projekta juridiskais konsultants.

Domes izpilddirektore Inga Goldberga ieraudzīja šo dokumentu nejauši, pārskatot dokumentāciju elektroniskajā katalogā. Rezolūcijā bija atzīmēts, ka tieši viņa 16. martā parakstījusi šo lēmumu, lai gan neko tamlīdzīgu viņa nebija darījusi. I. Goldberga neko nezināja par šo firmu, bet, izņemot viņu, uzdot iekļaut rezolūcija katalogā varēja vien kāds no pilsētas vadības (priekšsēdētājs vai viņa vietnieki).

Pilnu rakstu lasiet 25.maija numurā.