„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Latgales skolēni iesaistās makulatūras vākšanā

freeimages.com

Šajā mācību gadā „Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!”, piedaloties 91 352 bērniem un jauniešiem no 379 izglītības iestādēm, savāktas un otrreizējai pārstrādei nogādātas 1049,307 tonnas makulatūras. Latgales reģionu makulatūras vākšanas konkursā pārstāvēja 60 izglītības iestādes, savācot pārstrādei 144,65 tonnas nevajadzīgu papīru, kas uz šo brīdi jau ir pārtapušas jaunā papīrā un citos celulozes šķiedras materiālos – olu bretēs, kartonā, ekovatē vai celulozes šķiedras granulās.

Īpašu aktivitāti makulatūras vākšanā Latgalē izrādīja Daugavpils pilsētas un novada mācību iestādes. Konkursā piedalījās 5543 bērni no 14 mācību iestādēm, kuri savāca  29,59 t makulatūras. Čaklākie bija Daugavpils 13. vidusskolas audzēkņi, kas savāca 5,8 t makulatūras, kā arī Daugavpils Centra vidusskolas skolēni, savācot 5,4 t makulatūras.

Rēzeknes pilsētu un novadu konkursā pārstāvēja 13 izglītības iestādes, kopumā savācot 24,3 t makulatūras. Visvairāk makulatūras (4,3 t)  savāca Audriņu pamatskolas audzēkņi.

No Preiļu novada akcijā piedalījās vien trīs mācību iestādes, toties to audzēkņi savākuši 23,7 tonnas makulatūras. Vislielākie sasniegumi makulatūras vākšanā ir Preiļu 1. pamatskolai, kuras audzēkņi savāca 14,5 t makulatūras, turklāt šis skolas audzēknis Kristians Vaivads, nododot pārstrādei 3,5 t makulatūras, kļuvis par septīto labāko makulatūras vācēju Latvijā un konkursa apbalvošanas pasākumā saņems īpašas balvas.

Šādu akciju „Zaļā josta” rīko jo 14. gadu, mācot iedzīvotājus šķirot atkritumus.