„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Latvijas vilki Eiropas līgā “nokož” arī Kosovu

volejbols.lv

Latvijas vīriešu izlase volejbolā Eiropas Sudraba līgā svinējusi trešo panākumu pēc kārtas, Daugavpilī viegli apspēlējot Kosovu. Rezultatīvākais mājiniekiem bija daugavpilietis Andis Cimoška, bet debiju izlases rindās piedzīvoja Edgars Šimanskis un Armands Āboliņš libero pozīcijā.

Pirms spēles Avo Kēls komandai spēlē pret Kosovu bija izvirzījis divus mērķus – iespēlēt tos, kas pirmajās divās spēlēs tikuši laukumā mazāk, un uzvarēt trijos setos.

Ar pirmo uzdevumu lielā mērā tika galā jau pamatsešinieks, kurā tikai Toms Švans centrālā bloķētāja pozīcijā iepriekšējos mačos spēlēja lielu lomu. Spēli Latvijai sāka Edvīns Skrūders, Toms Vanags, Andis Cimoška, Reinis Pekmans, Ruslans Sorokins, Toms Švans un libero Armands Āboliņš, debiju izlasē piedzīvojot Āboliņam.

Ar otro uzdevumu 1. seta sākumā īsti labi neveicās, un kosovieši pat izvirzījās vadībā ar 5:4 un 6:5. Pēc tam svaru kausi lēnām nosvērās Latvijas vilku labā – 8:6 un 14:10, bet seta uzvarētāju lielā mērā noteica komandas kapteiņa Ruslana Sorokina serves – astoņas serves pēc kārtas, trīs no tām pretiniekiem netveramas, un, rezultātam esot 24:12, Kēls Cimoškas vietā laukumā laida Edgaru Šimanski, ļaujot izlasē debitēt arī viņam.

2. sets mājiniekiem padevās vieglāk. Tas sākās ar diviem rezultatīviem Cimoškas uzbrukumiem, un pēc 6:5 Latvijas “ātrvilciens” aizbrauca Kosovas drezīnai nesasniedzamā ātrumā – 25:8. Arī šī seta otrajā pusē notika maiņas, un Vanaga vietā laukumā devās Atvars Ozoliņš, bet Švana vietā – Šimanskis.

Par spīti tam, ka arī trešais sets sākās ar Latvijas pārsvaru – 2:0 un 4:1, nekur tālu aizmukt neizdevās. Vēl vairāk – pēc Alfreda Planas uzbrukuma jau 9:8 Kosovas labā, un Avo Kēls spiests ķerties pie audzināšanas pasākumiem, pieprasot pusminūtes pārtraukumu.

Tūlīt gan seko Vanaga bloks un Skrūdera eiss pirmajā zonā – 11:9, kā arī Kosovas valstsvienības galvenā trenera Bahri Ginovci pieprasītais pusminūtes pārtraukums. Nelīdzēja. Skrūdera (arī uz serves līnijas) un Cimoškas šovs beidzās, kad rezultāts jau bija 18:9. Atkal seta beigās laukumā tika Šimanskis, kurš pirmoreiz Latvijas izlases formā arī uzbruka, taču punktu mačam pielika kosovieši ar servi zem tīkla – 3:0 (12, 8, 14).

Rezultatīvākais vilku rindās ar 13 punktiem bija daugavpilietis Cimoška, 12 punkti Vanagam, 11 – Pekmanam, 8 – Sorokinam, pa 5 – Skrūderam un Ozoliņam, 4 – Švanam. Viesiem 10 no 19 komandas gūtajiem punktiem sakrāja 5. numurs – Ismajli Čeldžims, kurš kopā ar Edvīnu Skrūderu tika atzīts par mača labākajiem spēlētājiem.

“Jūtos labi,” pēc spēles teica Ozoliņš, kurš uz īsu brīdi laukumā Latvijas izlases rindās devās jau mačā pret Austriju. “Protams, vēl daudz jāstrādā. Zālē bija fantastiska atmosfēra. Šodien biju uztraucies, bet kļūdas nemaz tik daudz nebija, tā kā esmu apmierināts.”

Atvars noliedza, ka tika gaidīta tik viegla uzvara: “Mēs gatavojāmies sīvai spēlei. Mums bija pārliecība, bijām pareizi noskaņojušies un centāmies neatslābt ne brīdi. Domāju, ka šī spēle man paliks atmiņā uz visu mūžu, un uz nākamo maču došos ar ļoti labām emocijām.”

“Spēle bija grūta. To varēja paredzēt jau pēc iepriekšējiem rezultātiem. Latvija spēlēja ļoti labi, un mums tā bija lieliska pieredze, jo mēs neesam spēlējuši daudzos Eiropas meistarsacīkšu un Eiropas kausu mačos,” spēli komentēja viesu cēlājs Dritons Bitudži, kurš laukumā dabūja krietni paskraidīt pēc neprecīzās servju uzņemšanas. “Esam nesen izveidota komanda. Spēlējam tikai otro gadu kā valsts izlase. Bijām pētījuši Latvijas izlases spēles video, gribējām izcīnīt uzvaru, bet pretinieki bija spēcīgāki. Nākotnē ceram sasniegt labākus rezultātus.”

Tagad Latvijas vilkus gaida izbraukums, kurā 30. maijā Prištinā jātieka ar Kosovu un 3. jūnijā Skopjē – ar Maķedoniju.