„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Preiļos remontē pašvaldības ēku un laukumu

freeimages.com

Šomēness uzsākti Preiļu novada domes ēkas energoefektivitātes uzlabošanas būvdarbi, tāpēc administrācija uz nenoteiktu laiku atrodas citās iestādēs. Tiem paralēli notiekošos renovācijas darbus laukumā Raiņa bulvārī 19 plānots pabeigt līdz valsts simtgades svētkiem.

Pašvaldības ēkā energoefektivitātes uzlabošanas projekta ietvaros tiks veikta ēkas siltināšana, logu un iekšējo komunikāciju nomaiņa, kā arī telpu kosmētiskais remonts. Darbus 240 952 eiro vērtībā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Būvdarbu līgums noslēgts uz 13 mēnešiem, tomēr būvnieki sola darbus paveikt daudz ātrāk.

Savukārt laukuma renovācijas darbi saskaņā ar noslēgto līgumu jāpabeidz līdz šī gada 31. oktobrim, lai 18. novembra svētkus varētu atzīmēt atjaunotajā laukumā. Marmora un betona plāksnes, kas bija izvietotas uz kāpnēm un laukumā, šobrīd glabājas SIA “Preiļu saimnieks”. Marmora plāksnes varētu izmantot topošās pils interjerā, savukārt betona plāksnes varētu tikt izmantotas pašvaldības iestāžu vajadzībām un pludmalē pamatnes izveidošanai, informē Preiļu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Juris Želvis.

Uz būvdarbu laiku visa domes administrācija un speciālisti izvietoti vairākās iestādēs. Lielākā daļa darbinieku šobrīd atrodas ēkā Raiņa bulvārī 24. Būvvalde un domes Transporta daļa atrodas Preiļu viesnīcas ēkā, ieeja --  no sētas puses. Izglītības pārvaldes speciālistu kabineti izvietoti Mūzikas un mākslas skolas ēkā. Domes ēkā Raiņa bulvārī 19, tāpat kā pirms būvdarbu sākuma, darbu turpina Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāle un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Preiļu klientu apkalpošanas punkts. Ieeja – no sētas puses.