„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Daugavpils mūziķi plūc laurus Francijā

pexels.com

Maijā Parīzē aizritēja konkursa Concour Musical De France fināls, kurā piedalījās Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas skolas divas audzēknes Anastasija  Jevstigņejeva un Jelizaveta Sļesareva, kuras guvušas panākumus, informē

Skolas Klavieru nodaļas vadītāja Ilona Broka.

Konkurss dibināts 1979. gadā. Tas notiek divās kārtās, kur pirmā kārta ir pusfināls, kurš notiek gan Francijā, gan dažādās valstīs. Savukārt, konkursa fināls notiek Francijā.

Šogad šī konkursa finālā Parīzē piedalījās ap 100 dalībnieku no dažādām valstīm – Francijas, Ķīnas, Polijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Portugāles, Mongolijas, Latvijas un citām. Ņemot vērā, ka katrs dalībnieks varēja piedalīties vairākās kategorijās, žūrijai bija sarežģīts uzdevums – novērtēt 340 konkursa programmas. Bet par Grand Prix ieguvējiem kļuva tikai 16 dalībnieki. Godam izturot visu šo fināla posmu, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas pianistes konkursā Concour Musical De France guva izcilus panākumus: klavieru dueta programmā Anastasija Jevstigņejeva un Jelizaveta Sļesareva ieguva Grand Prix, bet solo programmā Jelizavetai ir Grand Prix, bet Anastasijai—1. vieta.