„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Noslēgusies būvniecība topošajā ražotnē Randenē

daugavpilsnovads.lv

Ekspluatācijā pieņemta bijusī Randenes pamatskolas ēka Dārza ielā 57 Kalkūnes pagastā. Tā pārveidota, lai degradēto teritoriju iekļautu ekonomiskajā apritē, paredzot perspektīvā tajā izveidot tekstila un vieglās rūpniecības ražotni.

Atjaunotajai ēkai 680 kv. m. platībā klāt piebūvēts jauns noliktavas angārs 330 kv. m. platībā, labiekārtota un nožogota teritorija, noasfaltētas stāvvietas, pārbūvēts elektrotīklu pieslēgums. Būvniecības darbus veica SIA “Borg”, kas būvobjektā sāka strādāt 2017. gada rudenī un, atbilstoši termiņiem, darbus pabeidza 18. maijā.

Plānots, ka šogad tajā darbību varētu uzsākt komersants, kuru pašvaldība izvēlēsies publiskā nomas izsolē. Saskaņā ar projekta nosacījumiem, komersantam būs jāapņemas radīt 30 jaunas darba vietas un triju gadu laikā jāiegulda 35 tūkstoši eiro privāto investīciju. Konkurss provizoriski varētu notikt šovasar, lai komersants darbu varētu uzsākt rudenī.

Randenes degradētās teritorijas revitalizācija tika veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros. Projekta izmaksas bija 684 652 eiro, no tiem privātās attiecināmās izmaksas, kas būs jāveic komersantam, ir 30,75%.

Projekta mērķis ir sakārtot publisko infrastruktūru un sniegt atbalstu uzņēmējdarbībai, lai rastos jaunas darba vietas.