„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Rēzeknē atklās Dziesmu un deju svētku vēstniecību

rezekne.lv

Lai ieskandinātu Dziesmu un deju svētkus ne tikai uz lielajām skatuvēm Rīgā, bet arī ikvienā Latvijas pilsētā, Rimi veikali pārtop par īpašām Dziesmu un deju svētku vēstniecībām, kurās būs iespēja uzzināt par Svētkos aktuālo. Ar svinīgu vēstniecības karoga pacelšanu, tautas deju ansambļu priekšnesumiem, koru dziedājumiem un dažādām darbnīcām lieliem un maziem Rēzeknē vēstniecību dziedātājas Olgas Rajeckas vadībā atklās 2. jūnijā. Pasākums notiks laukumā pie Rimi Hipermārketa (Atbrīvošanas aleja 138) plkst. 11.00 – 16.00. Aicināts ikviens rēzeknietis un pilsētas viesis!

Sestdien, 2. jūnijā, plkst. 11.00 notiks pasākuma atklāšana un simboliskas atklāšanas lentes griešana, savukārt plkst. 13.00 kopā ar pilsētas mēru Aleksandru Bartaševiču, Dziesmu un deju svētku koordinatori Rēzeknē Kristīni Kokoreviču, kā arī Rimi pārstāvjiem tiks pacelts Dziesmu un deju svētku vēstniecības karogs. Tūdaļ pēc svinīgās karoga pacelšanas pilsētas mērs kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavos īpašos Latvijas simtgades salātus, kā arī stāstīs par saviem piedzīvojumiem, iepazīstot Dziesmu un deju svētku kolektīvus.

Pasākumu pieskandinās folkloras draugu kopa “Vīteri”, folkloras ansamblis “Zdravinka”, Rēzeknes krievu folkloras kopa “Harmonija”, Maltas pagasta vokālais ansamblis “Kaļinuška”, Nautrēnu pagasta etnogrāfiskais ansamblis “Rogovka”, kā arī Rēzeknes pilsētas apvienotais koris. Dančus vedīs Viļānu novada jauniešu deju kopa “Austra”, Rēzeknes jauniešu deju kopa “Dziga”, Verēmu pagasta tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kūzuls”, Rēzeknes vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vadži”, kā arī Feimaņu pagasta kultūras nama jauniešu deju kopa “Vīmyns”.

Visas dienas garumā – no plkst. 11.00 – 16.00 ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim būs iespēja piedalīties dažādās darbnīcās – izgatavot savu tautisko kroni, sapīt rokassprādzi, kurā iepīt arī visas labās domas un emocijas svētkus gaidot, piedalīties sportiskās stafetēs Latvijas simtgadi gaidot, izdziedāties un izdancoties kopā ar Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kā arī daudzas citas jautras un tautiskas aktivitātes. Savukārt plkst. 15.00 tiks pasniegta īpašā Dziesmu un deju svētku kūka, kuras receptes autore ir Rimi Gardēde, kūku meistare Liene Zemīte.