„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Patskaņi un līdzskaņi apģērbu dizainā

saules.lv

Alfabēta burti var noderēt arī apģērbu dizainā, to parāda biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” rīkotais skolēnu konkurss „PATSkaņi vai LĪDZskaņi – MĒS”.  Konkursā  piedalījās gandrīz 1000 jaunieši no visiem Latvijas novadiem un vairāk nekā 100 skolām, tostarp PIKC „Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” 2. kursa audzēkņi.

Saules skolas vēstures skolotāja Evelīna Balode stāsta, ka konkursa ideja bija katram latviešu alfabēta burtam atrast jēdzienu vai vērtību, kas ir raksturīga tieši Latvijai. Burtiņi tika izlozēti starp skolēniem. Kā trīs galvenās vērtības Saules skolas audzēkņi izcēla Ģ – ģimenes tradīcijas, N – neatkarību un V – valodu. Konkursa žūrija atzinīgi novērtēja audzēkņu izvēli un aicināja piedalīties noslēguma pasākumā „Es. Es esmu. Es esmu Latvija un Eiropa”, uz kuru devās trīs dalībnieces – Amanda Baško, Aiga Cīrule un Agnese Viosna. Aiga un Agnese mācās Apģērba dizaina izglītības programmā, viņām šis pasākums bija īpaši interesants, jo notika modes mākslinieka un mūziķa Kašera „Sapņu fabrikā”. Amanda studē foto dizaina programmā. Meitenes izveidoja sava izvēlētā burta dizainu uz džempera un prezentēja to plašai auditorijai, kurā bija klāt arī Valsts prezidents. Tagad vien atliek gaidīt vērtību alfabēta spēli, kuru saņems visas 780 Latvijas skolas.