„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Zelta laulību sargā pacietība un „dinozauru žogs”

Vacslava un Vladimirs Zamaletdinovi pie sava „dinozauru žoga”

Ir dzīvžogi, ir sētas stabi, ir videokameras un uzraksti „Uzmanību -- nikns suns”, bet Ilūkstē, Avotu ielā 8, ir „dinozauru žogs”.

Kāpēc sētas un vārtu stabus izrotāt ar figūrām, kas atgādina dinozauru galvas ar zaļām acīm un sārtu mēli? Uz šo jautājumu autoram un mājas saimniekam Vladimiram Zamaletdinovam konkrētas atbildes nav. Viņa sieva Vacslava vien pajoko, ka viendien kāda garāmgājēja esot ieteikusi šos dēmonus noņemt, jo tie, viņasprāt, pievilina ļaunos garus. Saimniece nosmējusies, ka tieši pretēji – tie aizbaida ļaunumu prom. Ar dinozauru palīdzību vai bez, bet atvairīt ļauno laulības dzīvē abiem veiksmīgi izdodas jau 50 gadus. Pagājušajā mēnesī Vacslava un Vladimirs Zamaletdinovi atzīmēja Zelta kāzu jubileju.

Dažas idejas, ko attēlot gleznās vai tēlos, Vladimirs ir nosapņojis

Eiropas Savienības zvaigznes Ilūkstē

Dinozauru žogs nebūt nav vienīgais, kas iekrīt acīs, rūpīgāk aplūkojot Zamaletdinovu māju. Ierastās skārda notekcaurules aizstātas ar pudeļu virteni, šķūņa siena nokrāsota ceriņziedu krāsā un uz tās uzlikti putnu silueti. Vacslava stāsta, ka vēl pirms pāris gadiem pagalmā uzmanību piesaistījusi īpatnēja statuja – vīrietis, kas sev virs galvas tur sudrabotu vainagu ar zilām zvaigznēm, zīmes, kas atgādina Eiropas Savienības simboliku. Tas pagatavots no koka stumbra, kura galā zari izauguši ielokā, atgādinot cilvēku ar paceltām rokā. Nesen stabs nogāzies, Vladimirs joko, ka tas noticis neilgi pēc „Brexit”.

Pilnu rakstu lasiet 29.maija numurā.