„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Noslēdzies šaha festivāls „Latgales pavasaris”

Festivāla pēdējā dienā blices turnīrā piedalījās 64 šahisti // Foto: sahafederacija.lv

27. maijā Daugavpils šaha un dambretes klubā noslēdzās ikgadējais starptautiskais šaha festivāls „Latgales pavasaris”, kurā piedalījās Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas šahisti.

A grupas galvenajā turnīrā 28 dalībnieku konkurencē ar 5,5 punktiem no 7 iespējamiem uzvarēja vienīgais dalībnieks lielmeistars Jurijs Tihonovs no Baltkrievijas (FIDE reitings 2393). Jurijs zaudēja pirmajā spēlē, bet vēlāk atguva iekavēto. Otrajā vietā Timofejs Kločkovs (Baltkrievija), trešais – Oļģerts Indricāns (Rēzekne). Beidzamajos piecos gados čempionu titulu Latvijas šahistiem „noceļ” baltkrievi un ukraiņi.

B grupas turnīrā sacentās 26 šahisti vecumā līdz 15 gadiem. Šeit līderpozīciju jau pašā sākumā aizņēma Rīgas šaha skolas pārstāvis Ivans Mjatežs, kurš uzvarēja piecās partijās, bet divās spēlēja neizšķirti (6 punkti). Otrajā un trešajā vietā attiecīgi Tatjana Koršakova (Krievija) un daugavpilietis Einārs Ļahs.

Savukārt C grupā (līdz 10 gadiem) sacentās jaunie 23 šahisti. Pirmo vietu pēc papildus koeficienta ieguva Aleksandrs Karasevičs (Rīga). Otrais (7 punkti no 9 iespējamiem) – Sergejs Bariščiks (Baltkrievija), bronzu izcīnīja Artjoms Tolmačovs no Rīgas.

Svētdienas blicē piedalījās visu vecuma kategoriju šahisti un radīja intrigu. Ar 7,5 punktiem no 9 iespējamiem uzvarēja 12 gadus vecais baltkrievs Mihails Spižarnijs, kurš apsteidza FIDE meistarus Ingemāru Jessi (Daugavpils) un Valentīnu Vlasovu (Krievija).