„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Tūrisma rallijs šogad – novada svētku laikā

Publicitātes foto

13. jūlijā Ilūkstes novada svētku otrajā dienā norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušais tūrisma rallijs „Citādais ceļojums”.  Tajā aicinātas piedalīties ģimenes, draugu un kolēģu grupas, kuru rīcībā ir vieglā automašīna, velosipēds vai jebkurš cits transportlīdzeklis.

Maršruts vedīs cauri Ilūkstes novadam, vērojot Sēlijas dabu, iepazīstot arī tās vietas, kas ne vienmēr rodamas tūrisma ceļvežos, informē Ilūkstes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska. Šogad rallijs aizritēs svētku zīmē – sagaidot valsts simtgadi un svinot Ilūkstes novada 15. gadskārtu.

Rallija starts paredzēts 13. jūlijā pl. 16.30 Stadiona ielā, Ilūkstē, dalībnieku ierašanās un reģistrācija pasākuma dienā – sākot no pl. 15.30. Braucēji atgriežamies tiks sagaidīti pl. 19.30, bet apbalvošana notiks pl. 20.00. Pieteikšanās ilgs no 11. jūnija līdz 6. jūlijam. Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, pārstāvētais ciems, pagasts, pilsēta, novads, komandas kapteinis, dalībnieku vārdi, uzvārdi, informācija jāsūta uz e-pastu: tic@ilukste.lv. Pieteikties būs iespējams arī sacensību dienā, taču vēlams to izdarīt iepriekš.

Pirms rallija starta Ilūkstes pilsētas Kastaņu ielas skvērā plkst. 13.00 notiks pasākums „100 stāsti Ilūkstes novadam”, kurā tiks apbalvoti labākie fotostāstu konkursam iesūtītie darbi. Bērni un vecāki varēs darboties kopā muzikālā uzvedumā „Čučumuižas vasaras raibumi”. Savukārt pēc rallija pl. 21.00 notiks Intara Busuļa un Abonementa orķestra koncerts Ilūkstes estrādē.