„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Ierosina krimināllietu par eksāmenu nopludināšanu

pexels.com

22. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas rīcībā nonāca informācija par latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu izplatīšanos skolēnu vidū aptuveni pusstundu pirms eksāmena sākuma.  Šajā pat dienā saņemta informācija no Valsts izglītības satura centra par Latgales reģionā konstatētiem gadījumiem, kad īsi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas sākuma, kādas skolas vidusskolēnu vidū nonākuši latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati.

Par notikušo policijā nekavējoties uzsākts kriminālprocess un jau ir noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura savu vainu nodarījumā atzīst. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka informācijas noplūde notikusi no kādas vidusskolas skolotājas Zemgales reģionā, pēc kā šī domrakstu temati izplatījušies vidusskolēnu vidū arī citos reģionos.