„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Cigaretes ar akmeņogļu un kukurūzas „piegaršu”

freeimages.com

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 168 400 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm un kukurūzas graudu kravā.

23. maijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca vilciens ar akmeņogļu kravu. Noskenējot vilciena sastāvu, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu. Pārbaudes laikā divos vagonos atrastas zem akmeņoglēm noslēptas 58400 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Iepriekšējā dienā, 22. maijā, Indras muitas kontroles punkta darbinieki atklāja divos kravas vilciena vagonos akmeņoglēs ieraktas kastes, kurās atradās 70 000 cigarešu. Arī šajā gadījumā cigaretes tika atklātas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā.

 Savukārt 16. maijā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot skenējumu attēlu analīzi, radās aizdomas par slēptu cigarešu pārvietošanu vagonā ar kukurūzas graudu kravu. Atverot hopper tipa vagona lūkas, tika konstatēti deviņi dažādi iepakojumi, kuros atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 40 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās.