„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Rēzeknes Tautas teātra otrā pirmizrāde “Ačgārnās pasakas čemodānā”

Rēzeknes Tautas teātra foto

6. jūnijā plkst. 18.00 Rēzeknes Tautas teātris aicina uz otro pirmizrādi “Ačgārnās pasakas čemodānā” Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3).
Izrāde bērniem un pieaugušajiem, kuras pamatā ir Džanni Rodari pasakas, stāsta par dīvainībām, kas notiek ceļojuma laikā lidostā. Džanni Rodari (1920–1980) ir pazīstams ne tikai Itālijā, bet daudzās zemēs. Populārākie darbi – “Čipolīno piedzīvojumi”, “Dželsomīno melu zemē”, “Pasakas pa telefonu”, “Fantāzijas gramatika” un daudzi citi. Rodari pasakas ir skola gan prātam, gan sirdij un galvenais mācību priekšmets tajās ir Brīvības mācība. 

Radīšanas prieks caurstrāvo visus Rodari daiļdarbus. Ne mācīt, bet rotaļājoties sacerēt pasakas, mīklas, dzejoļus, izgudrot stāstus, lai atbrīvotos no negatīvām emocijām, pārvēršoties priecīgā ar fantāziju piepildītā notikumā. Nepakļāvīgi tēli, negaidīti notikumi, neparasti skaitļi, absurdi jautājumi veido Džanni Rodari neizsmeļamās iztēles radīto pasaku pasauli.

Kā teicis vācu dzejnieks, dramaturgs un filozofs Frīdrihs Šillers: “Cilvēks spēlējas tad, kad pilnībā kļuvis par cilvēku, un kļūst par cilvēku tikai tad, kad spēlējas.” 

Izrādē piedalās aktieri: Ināra Apele, Sandra Juste, Jānis Pampe, Aldis Leidums, Oskars Lustiks, Arturs Rozvjazevs.

Režija – Māra Zaļaiskalns.
Telpa un kostīmi – Ināra Apele.
Gaisma un skaņa – Ints Salmiņš.
Video – Sergejs Čakāns.
Kustība – Anna Zmeikina.


46.lv