„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Turpinās sadarbība ar Telavi pašvaldību Gruzijā

kadrs no Youtube

Maija nogalē Gruzija svinēja neatkarības atjaunošanas simto gadadienu. Uz šīm svinībām Telavi pašvaldībā devās arī Daugavpils novada delegācija -- Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieki Arvīds Kucins un Aivars Rasčevskis un pašvaldības izpilddirektores vietniece Ināra Natarova.

Daugavpils novads ar šo pašvaldību sadarbojas jau vairākus gadus, pērn Daugavpils novadā viesojās Telavi pašvaldības delegācija, bet 2016. gadā Telavi apmeklēja Daugavpils novada domes vadība, parakstot nodomu protokolu par sadarbību. Šādas vizītes tiek organizētas, lai satiktos ar kolēģiem sadraudzības pašvaldībā, pārrunātu un plānotu turpmākās sadarbības iespējas.

Telavi pašvaldība atrodas Gruzijas austrumu provincē Kaheti, Alazani upes ielejā. Telavi ir jauna pašvaldība, kas izveidojās 2014. gadā pēc pašvaldību vēlēšanām Gruzijā. Līdz tam tā bija Kaheti reģiona Telavi administratīvais centrs, kurā ietilpa arī apkārtnes pagasti. Jaunas pašvaldības struktūras izveidē ieguldīts milzīgs darbs, kas joprojām turpinās, piemēram, īpaši vērienīgs darbs jāveic ūdenssaimniecības un atkritumu apsaimniekošanas jomā. Telavi pašvaldībā dzīvo 71 000 iedzīvotāju un to pārvalda 35 deputāti. Telavi pašvaldības vadītāju vēlē tiešās vēlēšanās.

Telavi pašvaldībā viesus uzņēma tur dzīvojošā latviete Inga Gavare, kura aktīvi darbojas Gruzijas latviešu biedrībā un popularizē abu valstu kultūras mantojumu.

Gruzija ir slavena ar savām vīna darīšanas tradīcijām. Arī Telavi pašvaldībā atrodas plašas vīnogulāju plantācijas, kas aizņem 5000 ha lielu platību, savukārt Telavi universitātē pasniedz vīnzinības, bet vīna ražošanas tehnoloģijas studenti apgūst tūrisma fakultātē. Pilsētā atrodas 11 vispārējās izglītības mācību iestādes, t.sk. speciālā skola, tehniskā koledža, valsts universitāte, kā arī profesionālā mūzikas skola un mākslas skola.

Telavi pašvaldības delegācija tika uzaicināta novembrī viesoties Daugavpils novadā uz pasākumu, kas būs veltīts Latvijas Republikas neatkarības gadadienai.