„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Bērnu svētki visai ģimenei

Lilitas (Armēnija) ziepju burbuļu pūšanas meistarklase // Foto: Jeļena Čursina

1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Daugavpils dome rīkoja tradicionālos svētkus jaunajiem daugavpiliešiem.

Šogad svētkos galvenais bija radošums un kopīga aktīva ģimenes atpūta. Svētku pirmajā daļā bērni strādāja darbnīcās, kuras Dubrovina parkā organizēja bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”.

Savukārt pirmās vasaras dienas otrajā pusē pasākumi risinājās Centrālajā parkā. Tur bērni un pieaugušie varēja pieteikt savas komandas dalībai stafetēs, kuras organizēja pašvaldības Jaunatnes nodaļa un dažādas vietējās biedrības.

Piemēram, komanda „Varavīksne” – Anastasija, Sofija, Daniela un Lana uzņēma komandas multfilmu par to, kā minjons apēda torti, -- meitenes kopīgi izveidoja varoņus un uzzīmēja dekorācijas. Šajā darbā viņām palīdzēja multfilmu filmu darbnīca „Multstory”.

Komandai ļoti patika sacensības, kurās vajadzēja attīt konfektes ar divu dakšiņu palīdzību. Kā teica „Varavīksnes” dalībnieču māmiņas, svētki bija lieliski. „Galvenais, ka bērni ir apmierināti, gūst baudījumu, komunicē, smejas,” viņas teica.

Pusaudži no Armēnijas, Rumānijas un Spānijas, kuri mācās Daugavpilī starptautiska projekta ietvaros, rīkoja meistarklasi, kurā mācīja pūst ziepju burbuļus no visa, kas gadās pa rokai, -- turpat gatavoja šķīdumu un rādīja, kā pūst ziepju burbuļus no glāzītēm, pildspalvām, pudeļu korķiem utt. Viesi piedalījās arī koncertā un kopā ar pilsētas radošajiem kolektīviem izklaidēja publiku.

Kopā sacensībām reģistrējās 118 komandas – aptuveni 300 dalībnieki. Pēc aptuvenām aplēsēm, Centrālo parku šajā dienā apmeklēja aptuveni 1000 cilvēku.