„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Igora Prelatova darbību pārbaudīs domes komisija

Igors Prelatovs ir gatavs sadarboties ar komisiju, taču savu amatu pamest netaisās // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils domē izveidota speciāla komisija, kas izmeklēs priekšsēdētāja vietnieka Igora Prelatova darbību. Šo priekšlikumu, kurš saistīts ar neseno skandālu saistībā ar domes izpilddirektores Ingas Goldbergas rezolūcijas viltošanu, izteica „Latgales partijas” biedrs Jānis Lāčplēsis.

Lai gan šis priekšlikums paredz visu partiju pārstāvju iekļaušanu komisijas sastāvā, pagaidām tajā ir tikai Jānis Lāčplēsis un Andrejs Elksniņš („Saskaņa”). Komisijas loceklis no „Mūsu partijas”, kuras biedrs ir I. Prelatovs, pagaidām nav ievēlēts. Tāpat vēl nav skaidrs, vai priekšsēdētāja vietnieks, uz kuru krīt aizdomas, uz izmeklēšanas laiku tiks atstādināts no savu pienākumu pildīšanas vai ne. Viņš atbalsta priekšlikumu par dienesta izmeklēšanu, taču neuzskata par vajadzīgu pamest savu posteni.

Izmeklēšanu iniciēja Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”)

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis („Mūsu partija”) pauda neizpratni sakarā ar notiekošo, atzīmējot, ka tamlīdzīgas izmeklēšanas var veikt arī citu iemeslu dēļ. Viņš atgādināja par nesenajām publikācijām presē par sapelējušu maizi Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kuru vada deputāts Reinis Joksts, un aizdomīgo iekārtošanu darbā mūzikas vidusskolā, kuru vada deputāts Aivars Broks. Taču J. Lāčplēsis uzsvēra, ka ar rezolūcijas viltošanu saistītajai lietai ir svarīga nozīme jaunas katlumājas būvniecības projektā TEC-3 teritorijā, tāpēc tai ir visaugstākā prioritāte.

Pilnu rakstu lasiet 5. jūnija numurā.