„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Internāts pārtapa par modernu dienesta viesnīcu

ludza.lv

29.maijā tika parakstīts akts par Ludzas Dienesta viesnīcas nodošanu ekspluatācijā.

Iekšdarbi objektā - internāta pārbūve par dienesta viesnīcu. tika pabeigti 2017.gada 22.decembrī, bet fasādes krāsošanas darbi tika atlikti, jo laika apstākļi neļāva veikt šāda veida darbus. Kaut gan Ēku būvnoteikumos nav atrunāts, ka šie darbi būtu uzskatāmi par atliktajiem, tāpēc bija nepieciešams pabeigt visus darbus, ieskaitot arī ēkas fasādes pārkrāsošanu un tikai tad Būvniecības valsts kontroles birojs varēja pieņemt ēku ekspluatācijā.

Dienesta viesnīcā otrajā un trešajā stāvā ir labiekārtotas 26 istabiņas, pirmajā stāvā atrodas divas istabiņas, kuras paredzētas personām ar funkcionālajiem traucējumiem, kopumā var izmitināt 72 cilvēkus. Istabiņas ir mēbelētas, katrā atrodas divas vai trīs gultas, galdi un krēsli, naktsskapīši un iebūvēts sienas skapis ar spoguli, katrā stāvā ir plaša, mūsdienīga virtuve aprīkota ar modernu aprīkojumu kā arī sanitārais mezgls (dušas telpas un tualetes). Pirmajā stāvā arī ir virtuve, dušas telpas un tualete personām ar funkcionāliem traucējumiem, veļas mazgāšanas telpa, kas aprīkota ar divām veļas mašīnām. No pirmā līdz trešajam stāvam izremontētas arī trepju telpas, gaiteņi un nomainītas durvis.

Dienesta viesnīcas pirmajā stāvā tagad ir pieejama plaša atpūtas telpa, zāle pasākumiem un internetlasītava.

Mācību laiks ir beidzies, bet tas nenozīmē, ka līdz mācību gada sākumam telpas būs tukšas. Jau tagad sporta skolā notiek zēnu handbola treniņnometne un komanda tiek izmitināta dienesta viesnīcā.

Gan skolas vadība, gan izglītojamie ir apmierināti un priecīgi, ka Ludzas 2.vidusskolas internāts tagad kļuva par modernu dienesta viesnīcu.