„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Muitnieki atklāja kārtējo cigarešu kontrabandu

pexels.com

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 266 800 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vieglās automašīnas konstrukcijās un kravas vilcienā zem akmeņoglēm.

30. maijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraukuša vilciena skenēšanas attēlu analīzes rezultātā muitas amatpersonas atklāja, ka akmeņogļu kravā ir ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās 50 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

28. maijā Grebņevas muitas kontroles punkta amatpersonas padziļinātai kontrolei novirzīja vieglo automašīnu “Opel”, ko vadīja kāds Krievijas Federācijas pilsonis. Noskenējot automašīnu un kontroles veikšanā pieaicinot muitas kinologu ar darba suni, tika konstatēts, ka automašīnas konstrukcijās ir noslēpti tabakas izstrādājumi. Aiz salona apdares, bagāžas nodalījuma vākā un citur bija noslēptas 56 800 cigaretes bez akcīzes markām.

Savukārt 25. maijā Indras muitas kontroles punkta darbiniekiem, noskenējot kravas vilciena sastāvu un analizējot videonovērošanas sistēmas ierakstu, radās aizdomas par nelikumīgu cigarešu pārvietošanu. Muitas kontroles gaitā vagonā ar akmeņogļu kravu tika konstatēti astoņi iepakojumi ar cigaretēm, kuros kopumā atradās 160 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Zirgu vietā – cigarešu kontrabanda

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Krievijas robežas, VID Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 709 600 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas īpaši izveidotā slēptuvē kravas automobilī, ar kuru tika pārvadāti zirgi, informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

1. jūnijā Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca automobilis, ar kuru, atbilstoši pavaddokumentiem, tika pārvietota krava -- trīs zirgi. Veicot transportlīdzekļa un deklarētās kravas vizuālo kontroli, muitas amatpersonām radās aizdomas par automašīnā izveidotu slēptuvi. Padziļinātai pārbaudei automobilis vispirms tika nosūtīts uz robežšķērsošanas vietā esošajām Pārtikas un veterinārā dienesta telpām, kur tika izkrauta neikdienišķā krava.

Veicot padziļināto kontroli, muitas darbinieki atklāja, ka kravas nodalījuma priekšgalā ir izveidota slēptuve ar dubulto sienu. Demontējot sienu, tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 709 600 cigaretes ar Armēnijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli un personas nodotas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.