„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Daugavpils novads gatavojas dziesmu un deju svētkiem

Daugavpils novadu  XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos šogad pārstāvēs 360 dalībnieki. Svētku kulminācijā, lieluzvedumā „Māras zeme”, uzstāsies 17 tautas deju kolektīvi, bet svētku noslēguma koncertā „Zvaigžņu ceļš” Mežaparka estrādē piedalīsies jauktais koris „Latgale” un Naujenes pūtēju orķestris.

„Novads ir pārstāvēts praktiski visās svētku programmās,” preses konferencē uzsvēra Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne. Folkloras dienā Vērmanes dārzā Daugavpils novadu pārstāves četras folkloras kopas. Savukārt mazākumtautību kolektīvu koncertā uzstāsies Naujenes mūzikas un mākslas skolas instrumentālais ansamblis un vokālais ansamblis „Līgaviņas” no Skrudalienas pagasta. Kokļu koncertā piedalīsies Špoģu mūzikas un mākslas skolas ansamblis „Dzirkstelīte”, bet pūtēju orķestru dižkoncertā -- Naujenes pūtēju orķestris. Trīs dienas Vērmanes dārzā darbosies lietišķās mākslas studija „Pūpoliņi”.

Svētku dalībnieki dzīvos Ķengaraga vidusskolas telpās. Viena dalībnieka izmitināšanai un ēdināšanai dienā paredzēti 8 eiro.