„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Skeitparka projekta īstenošana kavējas

Ēka, kurā tika ierīkots skeitparks. Skats no Stacijas ielas. // Foto: Aleksandrs Rube

Slēgtā tipa skeitparka izbūves ideja Stacijas ielā 129 jau vairākus mēnešus satrauc ekstrēmo isporta veidu cienītāju prātus. Taču nesaprotamu iemeslu dēļ šis projekts virzās uz priekšu ar grūtībām – divas reizes pēc kārtas domes komitejā deputāti nespēja nodrošināt kvorumu.

Pirmdien, 4. jūnijā, pie pilsētas pašvaldības skeiteri, skrituļslidu, BMX un skrejriteņu cienītāji pulcējās savdabīgā zibakcijā. Bez protestiem un jebkādiem lozungiem viņi vienkārši vizinājās pie pašas ēkas ieejas. Tādējādi pusaudži nolēma pierādīt, ka jaunais skeitparks Daugavpils jauniešiem ir ļoti nepieciešams. Jauniešu domes prezidents Ņikita Aleksejevs atzīmēja, ka ekstrēmo sporta veidu sezona (galvenokārt tā ir vizināšanās Esplanādes skeitparkā) ilgst no pavasara līdz rudenim. Tāpēc nepieciešama droša vieta, kas pasargā no lietus un sniega.

7. jūnijā domes Attīstības komiteja beidzot sapulcējās un atbalstīja Jaunatnes nodaļas sagatavoto skeitparka finanšu ekonomisko pamatojumu. Atšķirībā no sākotnējiem plāniem, atjauninātajā dokumentācijā ir iekļautas personāla (dežuranti, apkopēji u.c.) izmaksas. Tādējādi skeitparka celtniecības izmaksu kopējā tāme pārsniedza 200 000 eiro. Šis projekts vēl tiks apspriests Finanšu komitejas un kārtējā domes sēdē.

Jāatzīmē, ka pašvaldības Jaunatnes nodaļa ir tikai šī projekta kurators, nevis izpildītājs. Kad tas būs īstenots, atbildību par skeitparku un piegulošo teritoriju uzņemsies domes Sporta pārvalde.

Uzziņai

  • Teritorijas, kura agrāk piederēja uzņēmumam „LatRosTrans”, platība ir 9000 kv. m (angārs, garāžas, asfaltēts laukums).
  • Līdzīgi parki ir Rīgā un Tallinā, taču to apmeklējums ir par maksu. Daugavpilī, visdrīzāk, ieejas maksa netiks iekasēta.
  • Izņemot skeitparku, šeit plānots ierīkot strītbola laukumu, „Alpu sienu” klinšu kāpējiem un darbnīcas grafiti māksliniekiem.