„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Riteņbraucēji var atgriezties Daugavpilī caur Krāslavu

Daugavpils novada pašvaldības aģentūras „TAKA” vadītājs Rolands Gradkovskis un Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka izmēģināja jauno maršrutu // Foto: Olga Kuzmina

Piedaloties aktīvas atpūtas cienītājiem un bez sarkanās lentītes pārgriešanas 2. jūnijā tika atklāts 35. velomaršruts, kurš sākas un beidzas Daugavpilī.

35. velomaršruts šķērso triju pašvaldību – Daugavpils, Daugavpils un Krāslavas novada teritoriju. Tā kopējais garums ir 122,8 kilometri. Maršruts sākas Daugavpilī, pēc tam virzās gar Daugavas krastu pa Daugavpils novadu līdz Krāslavai, kuri riteņbraukšanas cienītāji, šķērsojuši upi, pa otru krastu var doties atpakaļ – Daugavpils virzienā.

Foto: Sergejs Kuzņecovs

Aizvadītajā sestdienā riteņbraukšanas entuziastiem tika piedāvāts pārbaudīt savus spēkus, veicot šī maršruta daļu. Brauciens sākās Vienības laukumā, bet finišēja Slutišķu sādžā. Dalībnieki paveica aptuveni 35 kilometrus.

Slutišķos riteņbraucējus gaidīja autobusi, ar kuriem brauciena dalībniekus aizveda uz Daugavpili vai Krāslavu. Taču bija arī tādi, kuru mērķis bija mīt pedāļus arī atpakaļceļā. Braucienā varēja startēt visi interesenti, tāpēc dalībnieku sastāvs bija visai raibs – bērni, ģimenes, jaunieši, vecāka gadagājuma cilvēki, galvenais – visi bija enerģijas pārpilni un vēlējās doties braucienā ar velosipēdu. Daudzi atbrauca pēc draugu uzaicinājuma un nolēma izlocīt kājas. Piemēram, Andis cenšas braukt ar riteni vismaz reizi nedēļā: „Ir interesanti apskatīt jauno maršrutu, dabu, bet, galvenais, - „sakārtot” sevi.”

Foto: Sergejs Kuzņecovs

Pilnu rakstu lasiet 8. jūnija numurā.