„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Silenes baznīcā restaurēs gleznu

31. maijā paziņoti Rietumu Bankas labdarības fonda un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas rīkotā projektu konkursa „Latvijas sakrālais mantojums” rezultāti. Līdz ar sešām citām baznīcām Latvijā, finansējumu gleznas renovācijai saņēmusi Silenes Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu baznīca.

Silenes baznīcā tiks restaurēta glezna „Jēzus Ģetzemanes dārzā”. Baznīca ir lielākais koka katoļu dievnams Jelgavas diecēzē, tā uzbūvēta 1913. gadā. Citos dievnamos projekta ietvaros tiks restaurēti logi, sienu gleznojumi, durvis un dažādi sakrālie priekšmeti. Konkurss tiek rīkots ar mērķi saglabāt un restaurēt Latvijas sakrālās arhitektūras un mākslas pieminekļus. Kopējais konkursa finansējuma apjoms šogad ir 25 tūkstoši eiro.

Šogad konkurss ir daļa no Eiropas Kultūras mantojuma gada pasākumiem, uzmanības centrā ir kultūras mantojums, tā daudzveidība un vērtības. Tas noris jau septīto gadu, konkursa pastāvēšanas laikā atbalstu restaurācijas darbiem līdz šim jau ir saņēmušas vairāk nekā 40 baznīcas vitrāžu, kroņlukturu, ērģeļu un altārgleznu restaurācijai, neatliekamiem remontdarbiem, kupolu un baznīcas gaiļu restaurācijai u.c. Piemēram, pērn tika atbalstīta vitrāžu restaurācija Jersikas Kristus Apskaidrošanās pareizticīgo baznīcā.


Foto: Pinterest