„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpils aicina uz Starptautisko leļļu festivālu

Publicitātes foto

No 15. līdz 17. jūnijam Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sadarbībā ar Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildi aicina uz pirmo Starptautisko leļļu festivālu Daugavpilī. Pasākuma apmeklētājus sagaida daudzveidīga un aizraujoša programma: izstādes, koncerti, meistarklases bērniem un pieaugušajiem un daudz citu pārsteigumu.

Festivālā piedalīsies 25 rotaļlietu un autorleļļu mākslinieki no 7 valstīm (Latvijas, Baltkrievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas). Festivāla laikā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) būs skatāmas divas unikālas autorleļļu izstādes: privātkolekciju izstāžu zālē tiks atklāta leļļu dāvinājuma izstāde, kas sniegs ieskatu dāsnajā leļļu dāvinājumā, ko muzejs šogad saņēma no vairākiem starptautiski atzītiem leļļu meistariem. Savukārt izstāžu zālē darbosies unikāla festivāla dalībnieku atvesto leļļu ekspresizstāde, kas būs skatāma tikai 3 dienas, no 15. līdz 17. jūnijam. Šādas lelles nebūt nav tikai mazu meiteņu aizraušanās. Izstādēs būs ko redzēt gan lielām, gan mazām meitenēm, un kāds pasaku personāžs liksies uzmanības vērts arī maziem puišeļiem vai pat pieaugušiem vīriešiem. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs nobalsot par interesantāko lelli, kuras autors festivāla noslēgumā saņems skatītāju simpātijas balvu.

Divas dienas, 16. un 17. jūnijā, muzejā varēs vērot unikālu meistaršovu: leļļu māksliniece no Baltkrievijas Gaļina Dmitruka, apmeklētājiem klātesot, veidos skulptūru, kuras tapšanas procesu varēs vērot no pirmā līdz pēdējam posmam, sākot ar metāla karkasa izveidi un beidzot ar māla virsslāņa uzklāšanu.

Muzeja pagalmā darbosies radošās darbnīcas un meistarklases bērniem un pieaugušajiem, face-art un foto stūrītis, leļļu tirdziņš, būs skatāmi koncerti, bet bērnus izklaidēs animatori.