„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.8 °C
apmācies

Jaunas pludmales un tīri grāvji

Google Maps

Tuvākajos darbu veikšanai labvēlīgajos mēnešos Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) gatavojas savest kārtībā mazās ūdenstilpes un notekgrāvjus vairākos pilsētas mikrorajonos. KSP plānos ir mākslīgo ūdenstilpju, grāvju un pārpurvotu vietu tīrīšana.

Inženieris Kaspars Laizāns pastāstīja, ka tiks iztīrītas pārpurvotās zonas un izrakti dīķi Grīvā (ūdenstilpe Liginišķu ielā un pie Baznīcas un Ūdens ielas krustojuma) un Esplanādē (novārtā pamestā teritorija pie ūdens attīrīšanas iekārtām). Šajās vietās plānots labiekārtot piegulošās teritorijas.

Pašvaldība vēlas netālu vienu no otras ierīkot divas jaunas pludmales - pie Plotičku ezera (Viduspoguļanka) un pie Zirgu ezera (Vizbuļi). Augstā gruntsūdeņu līmeņa dēļ šīs peldvietas pašlaik ir applūdušas, tāpēc, visdrīzāk, darbi tiks pabeigti tikai vasaras beigās.

Nīderkūnos turpināsies notekgrāvju līdzināšana – šogad pievērsīsies Blaumaņa ielai un Odu ielai pie Daugavpils cietokšņa. Turklāt KSP cer drīzumā pilnībā iztīrīt visus grāvjus ap cietoksni. Šogad, pirmo reizi 25 gados, sāksies grāvju renovācija Mežciemā, kur agrāk netika veikti nekādi darbi. Šajā „sanatorijas mikrorajonā” jāsamazina pārpurvoto teritoriju platība un jāuzlabo ūdens plūsma grāvjos.