„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Daugavpils skanēja! RU

Jeļena Čursina

No 3. līdz 10. jūnijam Daugavpils svinēja savu 743. dzimšanas dienu. Visu nedēļu norisinājās  dažādi pasākumi – koncerti, atrakcijas un citas izklaides pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Galvenie pasākumi tradicionāli notika brīvdienās. Sestdien aptuveni sešdesmit pilsētas uzņēmumi, biedrības un skolas (vairāk nekā 3000 cilvēku) piedalījās svētku gājienā Rīgas ielā. Kolonnas priekšgalā gāja ģimenes ar vismazākajiem daugavpiliešiem. Visi sapulcējās Vienības laukumā, kur notika svētku svinīgā atklāšana.

Uz vairākām skatuvēm uzstājās radošie kolektīvi, jo šogad svētku devīze bija „Daugavpils skan!”

A. Pumpura skvērs un laukums pie Daugavpils Universitātes tradicionāli tika nodots bērnu rīcībā. Šeit atradās visas atrakcijas un bērnu izklaides. Lielākā daļa vecāku pauda gandarījumu, neskatoties uz to, ka tamlīdzīgas izklaides ievērojami patukšo maciņu. Māmiņa Valentīna Nikolajeva uzskata, ka šādi svētki ienes daudzveidību diezgan vienveidīgajā ikdienā. „Turklāt pilsētas svētkos redzams, ka pie mums vēl ir cilvēki, turklāt daudz,” saka Valentīna.

Pilnu rakstu lasiet 12. jūnija numurā.